Tamicos

  • Tamicos
  • Caribbean/latin, Volksmuziek
In 1985 kwam Luthson Inesio met een koffer vol Caribisch repertoire naar Amsterdam. Met zijn machtige, diepbronzen stem en de 'heavy duty' ritme gitaar had hij op Curaçao al veel roem geoogst.
In Nederland formeerde hij in 1990 de groep TAMICOS, die sindsdien met veel succes overal in Nederland heeft opgetreden. Zo speelde de band op talloze festivals en stadsfeesten maar ook op honderden privé feesten. Eerst in kleine bezetting maar de laatste tijd ook in 4-en 5 mansformatie.
Onweerstaanbare dansmuziek, maar ook stijlvolle bolero's en bachata's voor een tropische 'ambiente'.

Het geluid van Tamicos wordt vooral bepaald door de sterke vocalen, de akoestische gitaar, de cubaanse tres en mandoline, een stuwende contrabas en de traditionele percussie. Alles wordt versterkt met een uitstekende zanginstallatie. Op verzoek kan er ook geheel akoestisch gespeeld worden.

Vaak begint Tamicos akoestisch. Uitgedost in Latin style kleding begroeten ze de gasten met instrumentele muziek of Mexicaanse 'mariachi'-liedjes. Of ze spelen tijdens het diner de klassieke, driestemmig gezongen bolero's en Antilliaanse serenades.
Na het akoestisch deel kan Tamicos licht versterkt een of twee sets spelen als het de bedoeling is dat de muziek op de achtergrond moet blijven. Meestal komen er dan al snel wat dansliefhebbers, of wordt het bal 'geopend'. Tijdens de 4e of eventueel 5e set speelt Tamicos echt als een latin band in zakformaat: stil blijven zitten wordt nu ècht heel moeilijk!
De avond wordt besloten met een Mexicaans afscheidslied waarbij iedereen 'adios' meezingt voor de jarige, jubilaris, het bruidspaar etc. Zonodig kan Tamicos binnen het uur weer vertrokken zijn.
Omdat Grupo Tamicos heel flexibel is, kan er ook gespeeld worden wanneer er weinig ruimte is (feestje thuis). Daarnaast verlenen ze waar mogelijk graag hun medewerking aan specifieke wensen.

voor precieze prijsopgave bel Pasadena Productions 071-3010401

Vocalen

Akoestische gitaar

Cubaanse tres en mandoline

Een swingende contrabas

Percussie