78 RPM DJ

Nieuws
Nieuws
12 februari 2009
Deejee RENE

Deejee René is het alter ego van theaterman René Vallentgoed. Na een carrière van 25 jaar literair theater, waarin hij niet alleen optrad naast auteurs en cabaretiers zoals Jules Deelder, Remco Cambert, Jan Mulder, Ronald Giphart, Joost Zwagerman, Bart Chabot, Maarten Spaanjer, Herman Brood, Harry Muskee, Sjaak Bral en Gruppo Sportivo maar ook de gehele productie en techniek verzorgde, komt hij nu met een geheel nieuwe act terug op het podium.
Aanleiding tot deze nieuwe wending in het podiumbestaan van deze ex-nachtburgemeester van Leiden vormt zijn unieke verzameling van 78-toerenplaten.

Het 78-toerentijdperk, begonnen met dikke platen van schellak of bakeliet die akoestisch afgepeeld werden met opdraaigrammofoons, zal door de oudere generaties met nostalgie worden herinnerd. Platenspelers maakten een enorme technische ontwikkeling door, maar de grammofoonplaten bleven tot eind 50er jaren op de markt. Legendarische bigbands en dansorkesten zoals Tommy Dorsey en Glenn Miller, jazzbands w.o. Duke Ellington en Lionel Hampton en zangfenomenen Frank Sinatra, Doris Day, Ella Fitzgerald e.v.a. werden wereldberoemd door hun plaatopnamen. Ook de prille Rock-’n-roll is op labels van 78-toerenplaten te vinden.

In het huidige tijdperk van de mp3 speler en blue-ray is een diskjockey die standhoudt met zijn 78-toerenplaten en zijn museumwaardige apparatuur weer een noviteit geworden. Zijn collectie met wonderbaarlijk bewaard gebleven exemplaren van 30er, 40er en 50er jaren muziek omvat alle denkbare amusementsmuziekstijlen, zowel internationaal als Nederlands repertoire: de Ramblers, de Skymasters, Annie de Reuver, De Selvera’s, Johny Jordaan en Dorus; de vroege Rock-’n-roll met Bill Haley, Guy Mitchel, Fats Domino en de Pretenders.
Als het bestaat heeft deejee René er iets van, of het nu caraïbisch, bigband, bebop, cool, jazz, dixieland of hitmuziek betreft.
Deejee René is voor elk wat wils of thematisch in te zetten voor uw party of bedrijfsfeest. Daarnaast kan de van oorsprong theatermaker René zijn muzikale expositie verluchtigen met verhalen die aansluiten op de muziek, dan wel op het thema en/of op de muziek toegespitste columns: René was enige tijd columnist voor het Leidsch Dagblad.
Kortom, een veelzijdige act voor een breed gehoor.

Reis mee met deejee René door een rijk muzikaal verleden:
KRAAK EN KRAS MEE MET DEJEE RENE!
«Terug naar overzicht