Richard Bona op Jazz Maastricht tijdens TEFAF

Nieuws
15 maart 2010
Richard Bona en Kurt Rosenwinkel in Maastricht

Richard Bona, Kurt Rosenwinkel, Niels Petter Molvaer en Jean-Luc Ponty zijn de blikvangers van het Maastrichtse Jazz Masters festival. Namen uit de wereldtop ontmoeten het beste uit de lokale jazz scene.

Op vrijdag 19 maart staat Kurt Rosenwinkel (VS) met zijn Standards Trio op het hoofdpodium in het Theater aan het Vrijthof. Het album “Reflections” van het Kurt Rosenwinkel Standards Trio heeft in de Verenigde Staten inmiddels de top 10 bereikt van de Itunes Jazz Chart. De Noorse trompettist Nils Petter Molvaer is een tweede originele parel in het programma. De jonge zangeres Sabine Kühlich treedt op met haar idool en mentor, de Amerikaanse diva Sheila Jordan. Pianist Pablo Held is de huidige openbaring in Duitsland.
De headliner van zaterdag 20 maart komt uit Kameroen en USA: Richard Bona brengt zijn vrolijke jazz met Afrikaanse en Cubaanse invloeden. Het virtuose duo Jean-Luc Ponty & Wolfgang Dauner vertolken jazzrock op viool en piano. Petra Magoni (It) is een humoristisch genie met een bijna onbeperkte vocale mogelijkheden. Dertig studenten van Conservatorium Maastricht interpreteren een zelf geproduceerde Tribute to Miles Davis.

Voor meer informatie over de Jazz Maastricht Masters: www.jazzmaastricht.com.

Locatie: Theater aan het Vrijthof, Maastricht
Tickets verkrijgbaar via Theater aan het Vrijthof: +31 (0)43 – 350 5555, www.uitbaliemaastricht.nl
LET OP! Dit jaar zijn er ook passe-partout tickets verkrijgbaar telefonisch of via de balie van Theater aan het Vrijthof.

- Dagtickets: € 32,50 (studenten 50% korting)
- Tweedaagse tickets: € 55,- (studenten 50% korting)
- Arrangementen: meer info op www.jazzmaastricht.com
«Terug naar overzicht