Rapenburg Concert 2011 - 26 en 27 augustus

Nieuws
Nieuws
14 juli 2011
Op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus zal het Rapenburg Concert 2011 te Leiden plaatsvinden. Op één van Nederlands mooiste grachten zal een keur van artiesten ook dit jaar weer (gratis) voor u optreden!. Een aantal van de artiesten zijn dit jaar o.a. Bert van den Brink en Eric Vloeimans, Fitch, MacAlistair en Ape Not Mice.

De Nederlandse trompettist Eric Vloeimans (1963) wordt beschouwd als een van de best perfomers van Europa met een buitengewoon talent voor het spelen van vrije zeer originele muziek. Aanvankelijk klassiek opgeleid heeft Vloeimans zich ontwikkeld tot een uitzonderlijk en persoonlijke artiest die zich naast Jazz ook begeeft binnen de Klassieke- en Wereld muziek. Het talent en de expressieve kracht van zijn muziek werd o.a. bekroond met de Nederlandse Edison Award (4 x), de Elly Ameling Prijs van de Gemeente Rotterdam, de Boy Edgar Award en de prestigieuze Bird Award op het North Sea Jazz Festival. Ook zijn vele Cd’s vielen regelmatig in de prijzen.

Pianist Bert vd Brink is een fenomeen - Hij is een begenadigd begeleider maar staat als solist ook op eenzame hoogte. Hij speelde o.a. met: Gino Vannelli, Richard Bona, Toots Thielemans, Dee Dee Bridgewater, Chet Baker, Nat Adderley, Benny Golson, Heleen van den Hombergh, Denise Jannah, Lee Konitz, Miranda van Kralingen, Rick Margitza, Philip Catherine, Jesse van Ruller, Clare Fischer, Enrico Pieranunzi, Louis van Dijk, Jules de Corte, Cor Bakker, John Engels, Hein van de Geyn, Maria Markesini and Thomas Oliemans.

Hermine Deurloo studeerde saxofoon aan het conservatorium te Amsterdam. Mondharmonica speelde ze voor haar plezier. Inmiddels is ze op de chromatische- mondharmonica een veelgevraagde solist en studiomuzikant. Als u dacht Toots the horen bij de meest recente rookworst reclame dan heeft u het mis, dat is Hermine Deurelo.
Zij trad op met het Metropole Orkest, het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Schonberg Ensemble, het orkest van Cor Bakker en met muzikanten als Jesse van Ruller, Candy Dulfer, Han Bennink, Tony Scherr, Kenny Wollesen, Toots Thielemans, Al Jarreau, Bennie Sings, Michiel Borstlap en Bert van den Brink.

In overleg, ter voorbereiding van dit concert, kwam Bert van den Brink te spreken over een fenomenaal getalenteerde leerling: Sebastiaan van Bavel (zoon van de fameuze Jazz pianist Rob van Bavel) - met veel enthausiasme stelde Bert voor het trio van Sebastiaan bij dit concert te betreken. Zodoende kan het publiek dit jaar een glimps van de toekomst te horen krijgen middels dit geweldige trio. Hoe de avond precies zal verlopen is niet geheel duidelijk. Wat wel zeker is is dat de sfeer van Toots zeker aanwezig zal zijn.

Elf jaar geleden speelde Toots Thielemans met o.a. de Leidse pianist Karel Boehlee op het Rapenburgconcert! Nu in 2011 gaan we terug naar de sfeer van die memorabele avond, maar nu in een geheel nieuwe jas.

Zangeres Diede Claesen van de band "Ape Not Mice" werd op youtube ontdekt door drummer Mark Vrolings, waarna er al snel een band met muzikanten uit alle hoeken van Nederland gevormd werd. Toch is het oorspronkelijke idee om jazzy loungemuziek te maken door té catchy teksten en melodieën al snel omgegooid tot pop-jazz ‘met een knipoog’!

Die knipoog zit hem in de humoristische teksten in de liedjes. Alles kan een liedje worden, daar gaat het om. Er zijn al zoveel liedjes over liefdesverdriet dat er best plaats is voor een liedje over een man in glitterpak of het kapsel van Grace Kelly…hoe fantasierijker, hoe beter! Zo gaan de liedjes vaak over de ‘knullige’ kant van je dagelijkse dingen.

De vijfkoppige band bestaat al sinds 2008, maar is vanaf 2009 druk in de weer gegaan om de vrolijke, zomerse, feel-good liedjes te verspreiden…Met een beetje fantasie spreek je Ape Not Mice uit als Aap Noot Mies, de eerste woorden die je als kind leert. Deze twist heeft als achterliggend idee dat hun eigen muzikale cocktail ook voortvloeit vanuit de grondbeginselen van de hedendaagse popmuziek.

Kortom, deze band is nog lang niet uitgespeeld en met debuutalbum ‘Every Stain tells a Story’ zullen ze zeker te horen en te zien zijn. Na de singles ‘Singing in the Sun’ en ‘Like Yeah’ is hun derde single ‘UFO’ nu on air! Ze hebben in het voorprogramma van Caro Emerald gestaan, in ’t TROS-muziekcafé gespeeld, met hun debuut als week-cd op Omroep Brabant gedraaid en een albumreleaseparty in de Effenaar hebben ze één doel: óveral spelen!


MacAlistair is in 2007 opgericht met als basis het idee dat dance muziek niet alleen het domein van DJ’s hoeft te zijn. Creatieve arrangementen van bestaande dance muziek met veel ruimte voor solo’s vormen de basis van het repertoire van MacAlistair. De unieke combinatie van de muzikaliteit, energie en repertoire bracht de band in 2008 en 2009 optredens op de grotere studentenfeesten en bijvoorbeeld de Miljonair Fair bij Huis ter Duin (Noordwijk) en in de RAI.

Inmiddels heeft MacAlistair veel eigen muzie
«Terug naar overzicht