Een regenachtig Rapenburgconcert 2011

Nieuws
Nieuws
29 augustus 2011
Het Rapenburgconcert 2011 heeft afgelopen weekend, voor het derde jaar op rij, veel last van het slechte weer ondervonden. Was het vrijdagavond nog redelijk droog, op zaterdag was het echt geen weer voor een grachteconcert (dit jaar was de natste augustus-maand sinds 1906)! Het bezoekers aantal viel dan ook tegen.
Dit neemt niet weg dat het concert met name vrijdag erg sfeervol was. Er werd geopend met een adembenemend mooie trompet solo van Eric Vloeimans gevolgd door een optreden van pianist Bert vd Brink en Hermine Deurloo op de mondharmonica. Het idee achter dit concert was om het memorabele Toots Thielemans concert van 2001 (10 jaar geleden dus) te doen herleven. In 2001 waren de temperaturen echter mediteraan (ruim 30 graden in de avond) dat kon van afgelopen vrijdag helaas niet gezegd worden. De avond werd afgeslotene door jonge vrolijke groep Ape Not Mice.
De zaterdag stond dit jaar voor het eerst in het teken van DJ's of dit een goede ontwikkeling is is de vraag - de Gare markt lijkt mij hier meer geschikt voor.
Maar door de vaak hevige regenbuien maakte het allemaal maar weinig uit.
Laten we hopen dat de weergoden ons volgend jaar beter gezind zijn.
«Terug naar overzicht