Jazz Matinee Trefpuint Warmond zondag 30 oktober 2011

14 oktober 2011
WARMOND – Theater Het Trefpunt in Warmond presenteert een nieuw fenomeen: het Jazzmatinee. Op zondagmiddag 30 oktober vindt de eerste sessie plaats, met jazzzangeres Deborah J. Carter. Dat wordt genieten van sfeervolle jazzmuziek in een informele setting.

Jazzmuziek is populair en weet in de Bollenstreek een groeiend publiek te boeien. Vandaar dat Het Trefpunt dit seizoen voor het eerst twee Jazzmatinees presenteert op de zondagmiddag. Voor deze bijzondere middagen heeft het Warmondse theater de handen ineengeslagen met muziek- en organisatiebureau Pasadena Productions uit Noordwijk. Drijvende kracht achter dit bureau zijn de muzikale broers Jan en Willem Kiewiet de Jonge, die hun wortels hebben in Warmond. De broers begonnen hun muziekcarrière bij de Warmondse muziekvereniging St. Matthias. Inmiddels zijn ze met hun bureau actief in heel het land. De eerste Jazzmatinee vindt plaats op zondagmiddag 30 oktober. Zangeres Deborah J. Carter bijt dan het spits af. Carter en haar pianist, componist en arrangeur Luizão Paiva presenteren een programma waaruit hun passie voor Braziliaanse jazz spreekt. Ze spelen eigen composities en bekend werk van onder meer Ivan Lins, Lou Reed, en Henry Mancini. Hun repertoire bestrijkt stijlen van bossanova tot bop. Ze worden begeleid door Mark Zandveld op bas en Enrique Firpi op drums. Voor de gelegenheid speelt ook Willem Kiewiet de Jonge mee op trombone.

Deborah Carter werd geboren in de Verenigde Staten en groeide op in Hawaï and Japan. Zij stond op vele jazzfestivals in Nederland en toert over de hele wereld. Ze wordt gezien als een van de meest dynamische vocalisten in de jazzscène. Vakblad Musicmaker bestempelde haar tot ‘absolute topklasse.’ Carter is een welkome gastartieste bij gevestigde jazzorkesten als The Berlin Jazz Orchestra en het Metropole Orkest. Ook ging ze op tournee met de Dutch Swing College Band. In dat programma werd een eerbetoon gebracht aan Duke Ellington.
Een tweede Jazzmatinee is gepland op zondag 8 januari. Dan geven zanger/trompettist Huub Weijers – ook afkomstig uit Warmond – Karel Boehlee , Dolf del Prado, beide broers Kiewiet de Jonge acte de présence.geven en met tot slot een jam sessie met meerdere musici.

Het Jazzmatinee met Deborah J. Carter vindt plaats op 30 oktober om 15.00 uur. Kaarten kosten €14,50/€12,00 (CJP/65+) en zijn te koop via de website www.hettrefpuntwarmond.nl en VVV Warmond. Indien er nog plaatsen vrij zijn, kunt u vanaf drie kwartier voor aanvang van de voorstelling kaarten kopen aan de zaal in Het Trefpunt, Herenweg 80 te Warmond.
«Terug naar overzicht