Larry Graham meets Manfred "P-funk" de Rooij!!!

Nieuws
Nieuws
21 november 2011
Vorige week speelde funk legende Larry Graham in Tivoli te Utrecht. Larry Graham wordt door velen gezien als de uitvinder van de ‘slapping’-techniek op de basgitaar. Van 1966 tot 1972 was Graham de bassende steunpilaar van de (ook al legendarische) band Sly & The Family Stone, later begon hij zijn eigen band Graham Central Station, waarmee hij funk, rock en gospel combineerde. Midden jaren negentig raakte hij bevriend met Prince en sindsdien doet Graham vaak zijn voorprogramma. Wandelende muziekgeschiedenis!

Vorige week speelde deze grootmeester van de basgitaar dus in Utrecht - tijdens dit concert werd Manfred de Rooij (bekend als bassist van o.a. de Pasadena Dreamband, Soul Society, Tinsel Town etc.) gevraagt een kleine demonstratie te geven - De Rooij, één van Nederlands beste "slappers" - zette de toch al enthausiaste zaal helemaal op z'n kop. De avond liep uit op een te gekke jamm-sessie - na afloop liet Mr Graham weten onder de indruk te zijn van Manfred's spel.
Wie weet is er nog meer uit deze unieke combinatie te halen?

n.b. Manfred is op 21 januari 2012 in TriPodia (Katwijk) "live" te bewonderen. Hij speelt daar dan met de Pasadena Dreamband en New Power Soul - misschien komt Larry ook nog even langs wippen (you never know!)

«Terug naar overzicht