Amsterdam Jazz Festival 2014 met o.a. Michel LeGrand en Fatoumata Diawara

Nieuws
4 juni 2014
Het in Warmond gevestigde muziek en organisatie bureau Pasadena Productions – bekend van o.a. het Rapenburgconcert en de Pasadena Dreamband - verzorgd dit jaar de gehele programmering van het prestigieuze Amsterdam Jazz Festival op 7 juni a.s. in de Arena te Amsterdam.

Uniek in de programmering is het concert van niemand minder dan Michel LeGrand – bekend van zijn vele Musicals, Jazz Composities en Soundtracks (o.a. Les Uns et les Autres, Yentl, Never Say Never Again, Summer of '42, The Thomas Crown Affair, Les Parapluies de Cherbourg).
Deze veelzijdige componist, arrangeur, pianist, dirigent en zanger werkte samen met ’s werelds beste vocalisten; Diana Ross, Frank Sinatra, Barbra Streisand, Sarah Vaughan, Shirley Bassey, Jessye Norman, Ray Charles, Perry Como, Neil Diamond, Ella Fitzgerald, Aretha Franklin, Lena Horne, James Ingram om er maar een paar te noemen.
Van origine is Michel Legrand van Armeense afkomst. Zijn muzikaliteit kreeg hij vooral van zijn vaders kant, de componist en orkestleider Raymond Legrand (1908-1974), die artiesten als Édith Piaf en Maurice Chevalier begeleidde. Legrand studeerde aan het conservatorium van Parijs onder andere compositie bij de befaamde Nadia Boulanger. Hij werkte met jazz giganten als Miles Davis, Gerry Mulligan, Phil Woods en Dizzy Gillespie. Twaalfmaal werd Michel Legrand voor een Oscar genomineerd, drie maal won hij deze; voor de filmsong Windmills of your Mind uit de speelfilm The Thomas Crown Affair uit 1968 en voor de soundtracks van de films Summer of 42 (1971) en Yentl (1983).

Naast Michel LeGrand treden nog een keur van andere artiesten op tijdens het Amsterdam Jazz Festival. Top musici als; Benjamin Herman, Ruben Hein, Fatoumata Diawara, Ack van Rooyen, Benjamin Herman, Bruut, Frist Landesbergen, Giovanca, Wicked Jazz en nog vele anderen.

Wat dit festival verder uitzonderlijk maakt is de locatie. Men denkt bij de Arena wellicht in eerste instantie aan voetbal en daarna misschien aan concerten van de Toppers maar er het is veel meer dan alleen een stadion. Tijdens dit festival kunt u de verschillende zalen, verdeeld over 3 etages, bezoeken. Het hoofd podium is als een klassiek amfitheater in een deel van het stadion gesitueerd.
De sfeer is minder drukkend en minder massaal dan bijvoorbeeld een North Sea Jazz Festival. De muziek + de luisteraar krijgt hier letterlijk de ruimte. Tot slot is de Arena zowel met openbaar vervoer als met de auto makkelijk bereikbaar.

Zie voor informatie: www.amsterdamjazzfestival.nl of op www.facebook.com/amsterdamjazzfestival
«Terug naar overzicht