Lustrum Rapenburgconcert 27,28,29-8-04

Nieuws
Nieuws
1 juni 2004
Dit unieke grachtenconcert zal dit jaar op 27, 28 en 29 augustus, in deze vorm en op deze locatie, voor de vijfde keer georganiseerd worden, een eerste lustrum dus.
Het Rapenburg concert heeft zich vanaf het begin onderscheiden door een brede en avontuurlijke programmering. Zowel pop, jazz als klassieke muziek komen aan bod.
Zo traden in voorgaande jaren artiesten als: Toots Thielemans, Trijntje Oosterhuis, Mathilde Santing, de Houdini’s, Carel Kraayenhof, Lois Lane en Esther Hart op dit, door kenners omschreven als een van ’s werelds mooiste grachten gelegen podium op.
Gedurende de afgelopen vijf jaar heeft dit, gratis toegankelijke concert, zich in positieve zin ontwikkelt en zal dat ook blijven doen. Deze keer is er bijvoorbeeld voor gekozen het concert al op vrijdagavond te laten beginnen en de plaatsing van het podium is iets gewijzigd. De samenwerking met het Noordwijkse "Bureau aan Zee" heeft al op meerdere gebieden zijn vruchten af geworpen (publiciteit, website, drukwerk etc.)
Het verrassende programma is middels een intensieve samenwerking me de Leidse Universiteit (faculteit de kunsten),Paradiso, de Melkweg en de Leidse Stadsgehoorzaal tot stand gekomen. Naast Idol ster “Hint”, Hans Dulfer, zanger Hugh Canza, Paul Koek en diverse DJ’s is er dit jaar ook visueel en op theatraal gebied veel te genieten. Zo is er op vrijdag avond een Rembrandt performance door RecPlay (een lust voor oog en oor) en op zaterdag zal de humoristische Elektronische Muziektheateract “to the Max” te zien zijn. Zondag middag zal o.a. het Symfonieorkest “Holland Symfonie” o.l.v. dirigent Roy Goodman een concert geven. Al met al belooft het eerste lustrum van Het Rapenburgconcert wederom een memorabel, sfeervol en sprankelend evenement te worden.
Info: rapenburgconcert.nl
(foto: initiatiefnemer mr. J.H.W. Kiewiet de Jonge)
«Terug naar overzicht