Rembrandts “Grachtwacht” during Rapenburg Concert 2006

Nieuws
7 augustus 2006
Het atelier Kunst & Vliegwerk levert nu al vier jaar een bijdrage aan het Rapenburgconcert.
Dit jaar heeft de samenwerking wel een zeer uniek resultaat opgeleverd; in het kader van Rembrandt 400 hebben de kunstenaars van Kunst & Vliegwerk een geheel eigen interpretatie van het wereldberoemde schilderij de Nachtwacht gecreëerd. De Grachtwacht is een kleurrijk een vrolijk doek geworden. Wat het geheel nog leuker maakt is dat er op het schilderijen verschillende dolfijnen te zien zijn. Jan Kiewiet de Jonge mede organisator en initiatiefnemer van het grachtenconcert werd eind vorig jaar benaderd door Doc Dolphin ( Doc Dolphin biedt op professionele basis bemiddelende, adviserende en begeleidende diensten op het gebied van dolfijntherapie voor kinderen met een lichamelijke en/of psychische handicap).
Kiewiet de Jonge bracht Doc Dolphin in contact met Huib van den Wijngaarden van Kunst & Vliegwerk die eveneens werken met minder validen. Deze ontmoeting resulteerde in een vruchtbare samenwerking waar het schilderij de Grachtwacht een voorbeeld van is. Het idee is dat het schilderij na het Rapenburgconcert 25, 26 & 27 augustus ’06) geveild zal worden, een deel van de opbrengst gaat dan naar Doc Dolphin.
Op 25 augustus zal dit meesterwerk levensgroot als achterdoek van het podium voor het eerst te zien zijn, een aardig extra-tje is: dat tijdens het concert het schilderij middels animatie tot leven komen > een visueel spektakel dat U zeker niet mag missen.

www.rapenburgconcert.nl
www.docdolphin.nl
www.kunstvliegwerk.nl
«Terug naar overzicht