home

Who is What…….
- Waar zijn oudere broer in Indonesië en jongere zus in Afrika (Liberia) werden geboren, kwam Willem Kiewiet de Jonge op 12 augustus 1961 te Rotterdam ter wereld. De dienstdoende gynaecoloog in het Haven Ziekenhuis was Dr. Pannenkoek. Na enige jaren in Liberia geleefd te hebben, zijn vader was daar arts op een rubberplantage van Firestone, keerde het gezin terug naar Nederland, eerst Maastricht en via Eindhoven naar Warmond (bij Leiden).
- De liefde voor muziek kwam hoofdzakelijk van zijn vader, die hem middels zijn platen collectie in aanraking bracht met componisten als; Rachmaninov, Brahms, Prokofiev, Saint Saens, Ravel, Delius e.a. De voorliefde van zijn moeder voor musici als Ramses Shaffy, Jaques Brel, Herman van Veen en Louis van Dijk maakte op Willem ook een significante indruk. Op 16 jarige leeftijd begon hij met trombone spelen. Middels de lokale Harmonie St.Matthias kon hij voor een prikkie les krijgen (hij had daarvoor al korte tijd trommel les gevolgd via Matthias, de koste voor één les: 25 cent!).
- Gedurende zijn diensttijd bij het tamboer (en blaas) korps Grenadiers te Arnhem, bereidt hij zich o.a. voor op het toelatingsexamen van het Conservatorium.
- Willem studeert klassiek trombone aan het Kon.Cons. te Den Haag en het Conservatorium van Rotterdam. Tevens behaalt hij een aantekening Lichte muziek aan het Conservatorium van Utrecht.
- Hij is werkzaam bij het door zijn broer Jan opgerichte muziek en organisatieburo Pasadena Productions. Ook werkt hij nauw met zijn broer samen met het organisteren en programmeren van evenementen als het Rapenburgconcert (een uniek grachtenconcert in Leiden). Hij speelde (en speelt nog steeds) in een aantal coverbands zoals de Pasadena Dreamband, Ram Jam Band, Strapatz en First Move. Waarmee hij op honderden (of zijn het er duizenden) bruiloften, bedrijfsfeesten en studenten feesten heeft gespeed.
- Willem heeft zijn eigen "Borrelnoten" Trio the Bingham Boys waarmee hij recepties, borrels en diners van sfeervolle onvergetelijke (haast onhoorbare) muziek voorziet. Met zijn septet "Wild Bill & the Invisible Men" nam hij twee Cd's op met eigen werk (om een indruk te krijgen van zijn muziek zie "Links 'n Music"). Gezien zijn voorkeur voor kleine subtiele emsembles is Willem onlangs begonnen met de site www.smallbands.nl..................................
(foto genomen tijdens opname Wild Bill CD "Not the 7-Samurai" in het LAK)